Om

Nanna Lindqvist & Thomas Sandberg  skaber – i partnerskab med Krudttønden på Østerbro – en ny og spændende jazzfestival for børn og familier der foregår i juli måned parallelt med Copenhagen Jazz Festival og om vinteren parallelt med Vinterjazz Festivalen.
Alle koncerter vil foregå i Krudttøndens hyggelige teatersal, som til lejligheden bliver omdøbt til Krudthulen.

Børn og familier er en stor del af denne bydel og der er et stort behov for en scene, hvor de kan opleve musik af høj kvalitet udført af kunstnere som møder dem i øjenhøjde. Det er vores vision af udfordre både musikere og børn og sprænge grænserne for hvad børnemusik er. Vi ønsker ikke at tale ned til børn eller gå på kompromis med den kunstneriske kvalitet. Det skal være koncerter som i kraft af deres kvalitet og originalitet appellerer til hele familien.

Temaet for Krudtuglejazz er, at musikken tager udgangspunkt i fortællinger og det billedeunivers som de skaber. Med et overflødighedshorn af musikere som har noget på hjertet vil vi etablere kunstneriske møder med spændende tegnere og  illustratorer til succesfulde børnebøger på koncertscenen. Disse koncerter vil blive skabt og improviseret til lejligheden og give musikere og illustratorer nye kunstneriske udfordringer ved at fokusere på jazzens kreative og legende udgangspunkt og oprindelse.

Vi tror på at dette møde mellem illustrationer og musik vil være meget inspirerende for både kunstnere samt publikum og at vi derved vil kunne skabe nye musikalske verdener, der vil give børnene en spændende kunstnerisk og inspirerende oplevelse.

Koncertrummet vil blive indrettet og udsmykket med farver, lys og hyggelig scenografi. Publikum vil sidde på puder, bænke og madrasser.

Krudtuglejazz 2018 blev støttet af:

Statens Kunstfond

 

Østerbro Lokaludvalg

 

Oticon Fonden

 

DJBFA’s Produktionspulje og Kodas Kulturelle Midler

 

 

DPA og Kodas kulturelle midler

 

BUPL Solidaritets- og Kulturfond
Københavns Kommunes Musikudvalg

 

Dansk Artist Forbunds Kollektive Rettighedsmidler

 

Dansk Musiker Forbunds Kollektive Rettighedsmidler
Dansk Skuespillerforbund