Om

Thomas Sandberg  og Nanna Lindqvist har – i partnerskab med Krudttønden på Østerbro – skabt en ny og spændende jazzfestival for børn og familier på Østerbro.
Krudtuglejazz foregår i juli måned i forbindelse med Copenhagen Jazz Festival og om vinteren i forbindelse med Copenhagen Vinterjazz Festival.  Alle koncerter afholdes i Krudttøndens fantastiske lokaliteter.

Børn og familier er en stor del af denne bydel og der er et stort behov for en scene, hvor de kan opleve musik af høj kvalitet udført af kunstnere som møder dem i øjenhøjde. Det er vores vision af udfordre både musikere og børn og sprænge grænserne for hvad børnemusik er. Vi ønsker ikke at tale ned til børn eller gå på kompromis med den kunstneriske kvalitet. Det skal være koncerter som i kraft af deres kvalitet og originalitet appellerer til hele familien.

Temaet for Krudtuglejazz er, at musikken tager udgangspunkt i fortællinger og det billedeunivers som de skaber. Med et overflødighedshorn af musikere som har noget på hjertet vil vi etablere kunstneriske møder med spændende tegnere og  illustratorer til succesfulde børnebøger på koncertscenen. Disse koncerter vil blive skabt og improviseret til lejligheden og give musikere og illustratorer nye kunstneriske udfordringer ved at fokusere på jazzens kreative og legende udgangspunkt og oprindelse.

Vi tror på at dette møde mellem illustrationer og musik vil være meget inspirerende for både kunstnere samt publikum og at vi derved vil kunne skabe nye musikalske verdener, der vil give børnene en spændende kunstnerisk og inspirerende oplevelse.

Koncertrummet vil blive indrettet og udsmykket med farver, lys og hyggelig scenografi. Publikum vil sidde på puder, bænke og madrasser.